Kalbinde Oruca İftar Açtırabilenlerden Olmak Dileğiyle!

Paylaş

Kalbinde Oruca İftar Açtırabilenlerden Olmak Dileğiyle!

Kur’an-ı Kerim bu ayda inmeye başlamıştır. Bundan dolayı olsa gerek, Ramazan bir hatırlayıştır. Yüce Allah’ı, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hatırlayıştır. İlahi mesajı hatırlamak kendimize, kalbimize dönüştür. Anne babamıza, dostlarımıza, kardeşlerimize, fakir fukaraya ve mazluma yakın oluştur. Onların varlığında anlamlı olma halidir.

Ramazan, insana acıkan ve insana susayan orucun hasretini gidermeye gelir. Üstat Sezai Karakoç “Samanyolunda Ziyafet” adlı eserinde “Oruç, müminin kalbinde iftar eder” der. O yüzden bir vuslattır Ramazan. Vuslat oruç tutarak, oruç tarafından tutularak gerçekleşir. Kalbini orucun iftar edeceği berraklığa, dirliğe kavuşturanların sayısı arttıkça evlerimiz, mahallelerimiz, şehirlerimiz ve nihayetinde dünyamız daha iyi, daha güzel yerler haline gelecektir.

Son iki yılı dünyayı saran küresel bir salgınla geçirdik. Buna bağlı olarak son iki Ramazan’ı evlerimizde idrak ettik. Salgın geride kalmanın eşiğinde. Dünya bu badireyi atlatmak üzere. Ancak dünyamızdaki krizler son bulmuş değil. Müslüman beldelerde yıllardır devam eden ve insani krizlere yol açan çatışma, işgal ve savaş tüm hızıyla devam ediyor. Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da, Yemen’de, Doğu Türkistan ve Arakan’da Müslümanlar zulüm altında. İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı varlığını sürdürüyor. Bununla birlikte savaş, işgal ve insani krizlere başka coğrafyalarda da şahitlik ediyoruz.

Ramazan ayının barışa, esenliğe, mazlumların güvenliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Gönüllerimize ferahlık, evlerimize bereket, ülkemize ve İslam âlemine hayır ve huzur getirmesi, bizleri bir birlerimizin duası kılması dileğiyle Ramazan’ınız mübarek olsun!

Eklenme Tarihi: 01 Nisan 2022 21:57
ANKET
Sitemizi beğendiniz mi?