Mehmet Akif İnan Vakfından Afet Bölgelerine 3 Milyon Liralık Yardım

Paylaş

Toplumsal olaylarda hassasiyet göstererek elini taşın altına ilk koyan kuruluşlardan olan Mehmet Akif İnan Vakfı, Antalya ve Muğla’daki orman yangınları ve Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen sel felaketlerine sessiz kalmadı. Mehmet Akif İnan Vakfı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı programda afet bölgelerine destek amacıyla AFAD’a 3 Milyon TL’lik bir bağış yaptı.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen programda; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Soner Can Tufanoğlu hazır bulundu.

afadyardim2Mehmet Akif İnan Vakfının toplumu etkileyen faaliyetlerde sürekli ön saflarda bulunduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Doğal afetler başladığı andan itibaren Mehmet Akif İnan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ali Yalçın ve arkadaşları tüm sivil toplum örgütleriyle bir koordinasyon kurarak ‘Ne gibi bir destekte bulunabiliriz’ dediler. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dayanışma adına toplu bir hesap açılınca hep beraber aynı adımın atılması söz konusu oldu. Bugün de afet bölgelerindeki yaraların daha hızlı sarılabilmesi adına 3 Milyon TL’lik bir yardımda bulunuyorlar. Hem milletimiz, hem orada bu dayanışmayı bekleyen vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

afadyardim1Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Soner Can Tufanoğlu ise son yıllarda ülkemizin ve milletimizin büyük felaketlerle karşı karşıya kaldığını belirterek "Yaşadığımız bu afetlerin tamamında devletimiz, ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanında yer almış, afetin izlerini silmek, milletimizin yaralarını sarmak için bütün imkanlarını, tüm kurumlarıyla birlikte seferber etmiştir.

Mehmet Akif İnan Vakfı ailesi olarak bizler de kuruluşumuzun temel değerlerinin bizlere yüklediği sorumlulukla, bu süreçlerin tamamında devletimizin ve milletimizin yanında olduk.Teşkilatımızla, üyelerimizle bizler de imkanlarımızı seferber ettik.

afadyardim3Bugün de geçtiğimiz aylarda yaşadığımız yangın ve sel felaketlerinin acılarını silmek, yaralarını sarmak için Memur-Sen ve Mehmet Akif İnan Vakfı olarak 3 milyon TL’lik bir bağışta bulunuyoruz. İnşallah Rabbimiz bir daha böyle felaketlerle bizleri sınamaz. Tekrardan bu afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 29 Eylül 2021 19:45
ANKET
Sitemizi beğendiniz mi?