Diriliş Şairi Sezai Karakoç Vefatının Yıldönümünde Anıldı

Paylaş

Diriliş Şairi Sezai Karakoç Vefatının Yıldönümünde Anıldı

 

Düşünce dünyasının önemli isimlerinden, şair Sezai Karakoç, vefatının 1. yıldönümünde Mehmet Akif İnan Vakfımız ve Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen panelde anıldı.

**

Fikir ve edebiyat hayatının önemli isimlerinden, Diriliş Şairi olarak bilinen Sezai Karakoç, vefatının 1. yılında düzenlenen panel ile anıldı. Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen panelde Gençlerin Gözüyle Sezai Karakoç ve Sezai Karakoç’un Düşünce Dünyası başlıklı oturumlarla Karakoç’un fikri ve edebi mirası ele alındı.

Panelde bir selamlama konuşması gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sezai Karakoç’un fikirleriyle büyük bir misyonun öncüsü olduğunu ifade ederek “Burada Sezai Karakoç ile ilgili çalışmaları olmuş ömrünü bu işe vakfetmiş hocalarımız var. Genç Memur-Sen’de bu işe ilgi duyup hazırlığını yapan genç kardeşlerimiz var. Genç Memur-Sen ve Mehmet Akif İnan Vakfı’na kıymetli bir entelektüelimizi, bir değerimizi anmak üzere bu toplantıyı düzenledikleri için teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Genç Memur-Sen Başkanı Mesut Emre Balcı ise “Vefatının 1 yılında ‘uzatma dünya sürgünümü’ benim diyen Sezai Karakoç’un vuslatının yıldönümünde anmak için bir aradayız” diyerek başladığı konuşmasında “Sezai Karakoç ruh dünyamızın mimarlarından, fikir dünyamızı inşa eden aydınlarımızdan bir tanesi. Elbette bugün yaşadığımız olaylarda, gelecekle umudumuz olan konularda üstadın fikrilerin, ortaya koyduğu çalışmaların ve ufkunun ciddi bir katkısı var” ifadelerini kullandı.

Balcı Sezai Karakoç’un fikri mirasının bir medeniyet ölçüsü olduğunu belirterek “Genç memur-sen olarak fikir dünyamızın öncülerini, bizi biz yapan değerleri koruyan geleceğe ve bizlere aktaran büyüklerimizi unutmamak adına bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin gençlerine, üniversiteli liseli gençlerimize aktarmaya gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Öğr. Gr. Muhammed Fatih Çakmak’ın moderatörlüğü yaptığı Arş. Gr. Emre Çalışkan, Numan Günay ve Muhammed Çiftçi’nin yer aldığı “Gençlerin Gözünden Sezai Karakoç” oturumunda Sezai Karakoç'un düşünce yapısı, hayata bakış açısı ve söylemleri üzerinde durulurken, Karakoç'un eserlerindeki tema ve verilmek istenen mesajlar değerlendirildi.

 

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım’ın moderatörlüğünü yaptığı “Sezai Karakoç’un Düşünce Dünyası” başlıklı oturumda ise Prof. Dr. Turan Karakaş, Prof. Dr. Münire Kevser Baş ve Sadık Yalsızuçanlar tarafından Sezai Karakoç’un eserleriyle inşa ettiği düşünce dünyasını ele alındı.

 

 

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2022 10:30
ANKET
Sitemizi beğendiniz mi?