BERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Paylaş

Özümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunan Berat Kandiliniz mübarek olsun.

 

Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine bir geceye bir kez daha eriştirip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk'a ne kadar hamd ü sena etsek ve ne kadar şükretsek azdır.

Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili, bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimize dönme, tefekkür etme, kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar.

Berat Kandili, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin her türlü dertlerden ve sıkıntılardan bir an evvel kurtulmasına vesile olmasını, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük Mehmet Akif İnan Vakfı olarak başta ülkemiz olmak üzere bütün İslâm âleminin Kandili'ni tebrik ediyor, bilhassa İslâm dünyasının her beldesinde akan kanın durması için Rabbimize dua ediyoruz. Tüm insanlığın huzurunu tehdit eden terörün ortadan kalkmasını, savaşların yerini barışın, düşmanlıkların yerini dostluğun almasını Cenâb-ı Mevlâ'dan niyaz ediyoruz.

Berat gecesi milletçe ve bütün âlem-i İslam olarak gerçek beraatımıza vesile olsun.

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2022 10:35
ANKET
Sitemizi beğendiniz mi?